Opschonen van computers

8 juni 2017 in thuiskopie | Reacties (0)

Computers, we kunnen niet zonder ze. Zeker de laatste jaren is het computergebruik explosief gestegen. Zeker ook op de werkvloer. Bedrijven zijn haast allemaal afhankelijk van de computersystemen welke ze hebben. Als deze computers een probleem zouden vertonen en niet meer werken dan zou er een groot probleem kunnen ontstaan. Bedrijven moeten hun offertes uit kunnen werken op de computer en heel het klantenbestand staat er natuurlijk ook in. En bankieren gebeurd natuurlijk ook via de computer. Dus de systemen moeten zo goed mogelijk draaien om de bedrijfsprocessen op gang te kunnen houden. Bij problemen kunnen de kosten hoog oplopen. Kosten die voortkomen uit het niet (goed) uit kunnen voeren van de bedrijfstaken en werkzaamheden.

De verwerking van allerlei data op de computers is een dagelijkse bezigheid. Of het nu gaat om grote bedrijven of zelfstandigen zonder personeel. In feite maakt het niets uit. Bedrijven groot of klein kunnen er vele nadelen van ondervinden als de systemen niet meer werken.

Problemen voorkomen

Het is belangrijk om problemen met de verschillende computersystemen te voorkomen. Ook hierbij geld dat voorkomen beter is dan genezen. Het kan een hoop geld kosten als één of meerdere systemen gecrashed zijn en er een hele hoop data verloren is. In sommige gevallen is het wel mogelijk om verloren data middels allerlei processen terug te halen. Maar dit kost vaak enorm veel tijd en geld. Laat staan als er meerdere systemen zijn waarbij dit proces doorlopen moet worden. Maar hoe is het mogelijk om problemen zo veel mogelijk te voorkomen? Door pro actief ervoor te zorgen dat systemen schoon blijven.

Computersystemen opschonen

Om problemen met computersystemen zo goed mogelijk te voorkomen is het belangrijk om de systemen in een zo goed mogelijke conditie te houden. Om hiervoor te zorgen is het belangrijk om minimaal éénmaal per jaar een controle van uw computer(s) of laptop(s) uit te laten voeren. Daarnaast worden ze opgeschoond en kunnen eventuele problemen tijdig opgelost worden. Het is een stukje onderhoud welke ervoor kan zorgen dat er problemen en onnodige kosten voorkomen kunnen worden. Onder computer onderhoud en computer opschonen valt onder andere:

  • Harde schijf opschonen (tijdelijke bestanden, schijfcontrole, defragmenteren)
  • Controleren en up to date houden van virusscanner
  • Controleren en eventueel verwijderen van malware
  • Controleren op updates van het besturingssysteem
  • Controleren van de (draadloze) internetverbinding

Dit is een greep van de jaarlijkse werkzaamheden die aan te raden zijn om uit te voeren om zo ervoor te zorgen dat de kans op computerproblemen zo klein mogelijk blijven. Dit voorkomt mogelijk onnodig hoge kosten en, misschien nog wel erger, dataverlies. Het verliezen van alle bestanden en data is misschien nog wel het ergste als er niet op tijd backups gemaakt zijn. Dit zorgt nog eens extra voor veel tijd om alles weer terug op orde te krijgen. Zorg er wel voor dat de jaarlijkse controles en opschoning door een ict bedrijf uitgevoerd worden om zo de beste resultaten te verkrijgen. Zij zijn hier namelijk in gespecialiseerd.


Brevetten

30 december 2016 in Geen categorie | Reacties (0)

Voor welke aanvragen moet ik mijn originele of gewaarmerkte kopiën van logboeken inleveren?

Eerste afgifte van een bewijs van bevoegdheid RPL, PPL, CPL, ATPL en FEL en Afgifte instructeursbevoegdverklaringen tenzij met de opleidingsinstelling of luchtvaartmaatschappij hierover andere afspraken zijn gemaakt.

Voor welke aanvragen hoef ik geen originele logboeken maar alleen relevante kopieën uit het logboek in te leveren?
Afgifte van klasse- en type bevoegdverklaringen (kopieën laatste pagina’s uit logboek waarbij total time per kolom staat vermeld);
JAA conversie CPL met multipilot bevoegdverklaringen en ATPL;

Verlenging instructeursbevoegdverklaringen;
Hernieuwde afgifte van een bevoegdverklaring (kopieën van de uren inzake kunnen aantonen dat kandidaat voldoet aan de aanvullende eisen).

Voor welke aanvragen hoef ik alleen een aanvraagformulier en geen logboek(en) in te leveren?
JAA conversie PPL en CPL met single pilot bevoegdverklaringen en
Afgifte bewijs van bevoegdheid RPL(G). Het theorie certificaat en het origineel praktijkexamenformulier moet daarbij wel opgestuurd worden.
Het cluster Brevetten en Examens behoudt het recht om altijd de logboeken voor de beoordeling van de aanvraag op te vragen.

Waarom moet ik bij de aanvraag een Opleidingsverklaring insturen?
Indien de opleidinginstelling niet op het aanvraagformulier door middel van ondertekening of een stempel verklaart dat u de opleiding succesvol binnen de geldende termijnen heeft afgerond, dient u bij een aanvraag voor afgifte van een bevoegdverklaring in een bewijs van bevoegdheid tevens een aparte verklaring/certificaat van de opleidingsinstelling bij te voegen. Op deze verklaring of dit certificaat dient in ieder geval de volgende informatie te zijn vermeld: het soort opleiding dat u succesvol heeft gevolgd en de periode waarin deze opleiding gevolgd is.
Wat moet ik doen om mijn niet-Nederlandse JAA bewijs van bevoegdheid om te zetten in een Nederland JAA bewijs van bevoegdheid?
U dient hiervoor het aanvraagformulier “Bewijs van Bevoegdheid Vliegtuigen of Helikopters” in te vullen. Aangezien hiervoor op dit formulier nog geen aankruismogelijkheid bestaat wordt u verzocht zelf op het formulier aan te geven dat het een dossieroverdracht betreft. Voorts dient u een kopie paspoort, kopie huidig FCL brevet en woon-werk verklaring bij uw aanvraagformulier bij te voegen.

Na ontvangst van bovengenoemde gegevens zal de divisie Luchtvaart bij de huidige Staat verzoeken om dossieroverdracht middels het zogeheten JAR 155 formulier. Uit de praktijk is gebleken dat deze procedure ca 2 à 3 maanden kan duren. Ten tijde van dossieroverdracht (2 à 3 maanden) zijn geen aanpassingen (verlengingen afgiftes e.d.) mogelijk op het brevet. Deze kunnen na overdracht pas plaatsvinden. Er zijn kosten verbonden aan een dossieroverdracht. U dient te betalen voor het bewijs van bevoegdheid wat wordt afgeven.
In het logboek moet het aantal starts en landingen moet worden genoteerd. Is een ‘touch and go’ een start en een landing?
Een Touch and go kun je registreren als landing


Nabewerking in fotografie

3 juli 2016 in Geen categorie | Reacties (0)

Je kunt tegenwoordig geen tijdschrift meer openslaan, of de foto die je ziet is bewerkt. Sommige zien het als valsspelen, maar wij zien het liever als een vorm van kunst. Door het bewerken van een foto laat je je creativiteit in de vrij loop en kun je van een foto maken wat je precies voor ogen had. Misschien maak je zelfs dingen die zonder nabewerking niet mogelijk waren geweest om vast te leggen.

Fotobewerking in modellenwereld

Rondom het retoucheren van modellen wordt regelmatig gediscussieerd. Modellen worden op zo’n manier bewerkt dat het onnatuurlijk is en een onhaalbaar beeld geeft. Vooral voor meiden in hun tienerjaren kan dit zorgen voor extra onzekerheden met alle gevolgen van dien.

Gebruik RAW data

Wil je foto’s gaan nabewerken? Dan is het een tip om je foto’s te maken in RAW data. Zodra je dan de foto hebt gemaakt, wordt deze gelijk in je camera opgeslagen zonder dat er ook maar iets mee gebeurd. Zodra je foto’s schiet in JPEG, wordt het bestand al omgezet (bv de witbalans of scherpte) voordat je er ook maar iets mee hebt gedaan. Dit is iets dat je juist wilt voorkomen. Meer leren over fotograferen?

Basis bewerkingen

Er zijn een paar bewerkingen die bijna standaard worden gemaakt. Ten eerste is er de horizon wijzigen. Het kan zijn dat je een foto neemt, maar je camera hierbij net iets scheef is gehouden. Je wilt er in je bewerking voor zorgen dat de horizon recht staat. Na het draaien van de horizon kan het zijn dat de foto bijgesneden moet worden, omdat je anders lege vlakken krijgt. Een andere bewerking is de witbalans. Met deze optie geef je aan welk deel van de foto ook écht wit is. Dit kan tijdens het maken van de foto onduidelijk zijn geweest voor de camera door bijvoorbeeld het licht van een TL balk of zonlicht die een bepaalde inval heeft. Wil je de kleuren intenser maken? Dat kan door de verzadiging aan te passen. Met de meeste fotobewerkingsprogramma’s kun je gewoon lekker spelen met de opties en kijken op welke manier jouw foto het beste uitkomt.

Kunstige nabewerkingen

Kunst is natuurlijk een erg breed begrip, daarom is het lastig om hier 1 vorm aan te koppelen. Onder kunstige nabewerkingen verstaan wij het ‘onrealistische’ aspect aan een foto toevoegen. Zo kun je een gezicht helemaal uit elkaar halen en anders neerzetten. Of een fantasielandschap creëren. De mogelijkheden zijn eindeloos.


Een 3d printer voor thuis

3 januari 2016 in thuiskopie | Reacties (0)

Het klinkt misschien een beetje vreemd een 3d printer voor thuis, u kunt zich misschien afvragen wat u daar nu mee moet doen. In dit artikel gaan we u daar alles over vertellen, een 3d printer opent namelijk een wereld van mogelijkheden voor u. Zo kunt u bijvoorbeeld een onderdeel gaan printen, dit kan veel tijd (en geld) gaan schelen aangezien onderdelen vaak besteld moeten worden. Dit is slechts één van de mogelijkheden en het printen van 3d biedt u een wereld aan mogelijkheden. Het printen in 3d is niet nieuw, zo wordt dit al gedaan vanaf 1985, toch zagen we deze printers de laatste jaren niet veel aangezien deze erg duur waren.

Nu is daar verandering in gekomen en eerst schaften scholen en bedrijven een 3d printer aan en ook de huishoudens in Nederland kopen steeds vaker een 3d printer. Een 3d printer kopen is dan ook helemaal niet gek of vreemd meer. Een mooi voorbeeld van een winkel die 3d printers verkoopt is de 3D Printer Store, deze hebben een mooi aanbod aan 3d printers en ook een service waar je eigen ontwerpen uit kunt laten printen. Je kunt dus ook deze winkel het ontwerp voor je laten uitprinten.

De 3d printer opent een wereld aan mogelijkheden

Het is dus zo dat de 3d printer een wereld aan mogelijkheden opent. Nu wilt u waarschijnlijk weten wat er dan allemaal geprint kan worden met een 3d printer. Wij zetten graag een aantal voorbeelden voor u op een rij. Zo kunt u bijvoorbeeld uw eigen schoenen gaan printen, of uw eigen sieraden. Ook het printen van een hoesje voor de mobiele telefoon is geen probleem. Bent u nu dol op modeltreinen dan kunt u deze zelfs ook gaan printen.

Zelfs schroefjes is geen probleem en u hoeft dus nu niet meer speciaal naar de bouwmarkt om één schroefje te gaan halen. De mogelijkheden zijn echt eindeloos en als u een kijkje neemt op de website van de 3D Printer Store dan krijgt u een goede indruk van wat de mogelijkheden zijn. U zult dan ook zien dat een 3d printer betaalbaar is en wie weet staat er binnenkort ook een exemplaar bij u thuis.


Geld besparen op printen met goedkope cartridges

6 juli 2015 in Geen categorie | Reacties (0)

In de loop der jaren is er veel gezegd en geschreven over printen en de hoge kosten ervan. Vooral de prijzen van de originele cartridges zijn erg hoog. Bij veel ouders was het dan ook weer een pijnlijke schok wanneer een van de kinderen een schitterende paint-tekening gemaakt en uitgeprint had. Een voorbeeld voor bedrijven is wanneer er jaarverslagen of andere boekwerken geprint moeten worden en de toners leeg zijn. Wanneer er dan geen toners op voorraad zijn vanwege de hoge kosten, duurt het soms wel een aantal dagen voordat er weer geprint kan worden.

Met het gebruik van compatible cartridges zijn deze problemen veel kleiner of zelfs helemaal uit de wereld. Er valt door het gebruik van deze goedkope cartridges ontzettend veel te besparen op printkosten, de besparingen kunnen oplopen tot wel 70%.  Dit gaat natuurlijk niet op voor alle toners en cartridges maar bij een zakelijk veelgebruikte cartridge zoals de Dell 5100cn wordt op de zwarte inkt al zo’n 40% bespaard en bij de kleuren inkt zelfs nog meer.

Ook voor gezinnen met kinderen op de middelbare school of kinderen die zelfs al verder aan het studeren zijn is het geen overbodige luxe om een cartridge extra op voorraad te hebben voor het printen van verslagen en werkstukken. Het zal niet de eerste keer zijn dat een werkstuk met een deadline voor de volgende dag nog op het laatste moment geprint moet worden en de cartridge dan net leeg is. Snel naar de buren is dan vaak nog de laatste oplossing.

Bij Tonerzone.nl worden vrijwel alle soorten compatible cartridges aangeboden voor bijna alle printers. Door de grote voorraad zijn zo goed als alle goedkope cartridges en toners na bestelling de volgende dag geleverd. Alle aangeboden cartridges voldoen aan ISO 9001 en 14001. Bovendien geeft Tonerzone.nl ook nog 2 jaar volledige garantie en niet goed, is altijd geld terug


Cube 3D printer

11 januari 2015 in Geen categorie | Reacties (0)

Steeds meer berichten verschijnen er in de media over de 3d printer, hierdoor kan men opmerken dat de printer steeds populairder wordt. De bijenkorf speelt hier heel slim op in, ze beginnen namelijk vandaag met de verkoop van de cube 3d printer.

De cube 3d kost momenteel 1300 euro en is in Nederland alleen bij het warenhuis de bijenkorf te verkrijgen. Dit klinkt als een hoop geld maar dit is het meer dan waard. Bij deze 3d printer krijg je namelijk 25 ontwerpen er bij die al klaar zijn om af te drukken. Ook krijg je cartridges en een instructie boekje zodat jij bij thuis komst meteen een 3d product kunt maken met deze 3d printer.

Volgens experts zal het niet lang meer duren dat andere winkels zoals de media markt ook een groot aandeel krijgen in de verkoop van thuis 3d printers. In de VS en in andere landen wordt al veel meer gebruikt gemaakt van de 3d printer en is hij in sommige bedrijven al niet meer weg te denken. Ben jij nieuwsgierig geworden naar de cube 3d? Kom dan even langs naar de bijenkorf om hem te bewonderen. Ben je al overtuigd dat jij deze 3d printer graag wilt bestel hem dan direct online momenteel zit er nog een korting op.