Opschonen van computers

8 juni 2017 in thuiskopie | Reacties (0)

Computers, we kunnen niet zonder ze. Zeker de laatste jaren is het computergebruik explosief gestegen. Zeker ook op de werkvloer. Bedrijven zijn haast allemaal afhankelijk van de computersystemen welke ze hebben. Als deze computers een probleem zouden vertonen en niet meer werken dan zou er een groot probleem kunnen ontstaan. Bedrijven moeten hun offertes uit kunnen werken op de computer en heel het klantenbestand staat er natuurlijk ook in. En bankieren gebeurd natuurlijk ook via de computer. Dus de systemen moeten zo goed mogelijk draaien om de bedrijfsprocessen op gang te kunnen houden. Bij problemen kunnen de kosten hoog oplopen. Kosten die voortkomen uit het niet (goed) uit kunnen voeren van de bedrijfstaken en werkzaamheden.

De verwerking van allerlei data op de computers is een dagelijkse bezigheid. Of het nu gaat om grote bedrijven of zelfstandigen zonder personeel. In feite maakt het niets uit. Bedrijven groot of klein kunnen er vele nadelen van ondervinden als de systemen niet meer werken.

Problemen voorkomen

Het is belangrijk om problemen met de verschillende computersystemen te voorkomen. Ook hierbij geld dat voorkomen beter is dan genezen. Het kan een hoop geld kosten als één of meerdere systemen gecrashed zijn en er een hele hoop data verloren is. In sommige gevallen is het wel mogelijk om verloren data middels allerlei processen terug te halen. Maar dit kost vaak enorm veel tijd en geld. Laat staan als er meerdere systemen zijn waarbij dit proces doorlopen moet worden. Maar hoe is het mogelijk om problemen zo veel mogelijk te voorkomen? Door pro actief ervoor te zorgen dat systemen schoon blijven.

Computersystemen opschonen

Om problemen met computersystemen zo goed mogelijk te voorkomen is het belangrijk om de systemen in een zo goed mogelijke conditie te houden. Om hiervoor te zorgen is het belangrijk om minimaal éénmaal per jaar een controle van uw computer(s) of laptop(s) uit te laten voeren. Daarnaast worden ze opgeschoond en kunnen eventuele problemen tijdig opgelost worden. Het is een stukje onderhoud welke ervoor kan zorgen dat er problemen en onnodige kosten voorkomen kunnen worden. Onder computer onderhoud en computer opschonen valt onder andere:

  • Harde schijf opschonen (tijdelijke bestanden, schijfcontrole, defragmenteren)
  • Controleren en up to date houden van virusscanner
  • Controleren en eventueel verwijderen van malware
  • Controleren op updates van het besturingssysteem
  • Controleren van de (draadloze) internetverbinding

Dit is een greep van de jaarlijkse werkzaamheden die aan te raden zijn om uit te voeren om zo ervoor te zorgen dat de kans op computerproblemen zo klein mogelijk blijven. Dit voorkomt mogelijk onnodig hoge kosten en, misschien nog wel erger, dataverlies. Het verliezen van alle bestanden en data is misschien nog wel het ergste als er niet op tijd backups gemaakt zijn. Dit zorgt nog eens extra voor veel tijd om alles weer terug op orde te krijgen. Zorg er wel voor dat de jaarlijkse controles en opschoning door een ict bedrijf uitgevoerd worden om zo de beste resultaten te verkrijgen. Zij zijn hier namelijk in gespecialiseerd.


Comments are closed.